Persoonlijk | Gelijkwaardig | Betrokken | Vertrouwd

Visie

Mijn visie is dat ieder mens de behoefte heeft om gezien en gehoord te worden en dat niemand wordt geboren als slecht persoon. Omstandigheden kunnen er voor zorgen dat iemand (tijdelijk) uit balans raakt. En soms is het dan prettig als een onafhankelijk iemand met je meekijkt om inzicht te geven in de patronen die er zijn. Zodat jij van daaruit weer verder kunt.

Groei & Inzicht is ontstaan vanuit mijn behoefte dat anderen zich door mij gehoord en begrepen voelen. Mijn overtuiging is dat wanneer iemand bij een probleem of vraag echt naar je luistert, dit vaak al de helft is van de oplossing. En dat is wat ik jou te bieden heb. Erkenning voor dat wat er is, een luisterend oor en de bevestiging van het feit dat jij goed bent zoals je bent.

Een plek waar jij jezelf mag zijn

Ik heb een antenne voor mensen die zich graag gezien voelen en voor wie dat net even wat moeilijker gaat dan voor anderen. En ik heb gemerkt dat er een groep mensen is die zich in de reguliere hulpverlening vaak niet gezien of begrepen voelt.

Mensen zijn vaak openhartig naar mij, delen gemakkelijk hun verhaal en vinden een luisterend oor. Ik stel vragen, laat mensen hun verhaal vertellen en ik (ver)oordeel niet. Mijn ervaring is dat mensen zich daar veilig en fijn bij voelen. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om je gehoord te voelen. Door iemand die je echt begrijpt.

In mijn proces om zelf meer zichtbaar te worden, heb ik geleerd om andere mensen meer zichtbaar te laten zijn en ik geloof dat ik door het volgen van mijn hart er aan kan bijdragen dat jij weer je hart gaat volgen.
Met een luisterend oor, zonder oordeel, geef ik jou inzicht in jouw patronen en blokkades en ik zal je laten zien dat je veel meer kunt en begrijpt dan je zelf in eerste instantie dacht.

Mijn visie op coaching

Ik ben geen therapeut of coach die pretendeert problemen op te lossen. Ik zie mijn rol meer als reisleider, die gedurende een korte periode meeloopt en inzicht biedt in bestaande patronen. Dit doe ik onder andere door het geven van handvatten om zelf weer verder te kunnen. Ik stel mijzelf niet boven andere mensen en zie ons als gelijkwaardig. Als je met mij in zee gaat ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen traject, jij bepaalt welke onderwerpen belangrijk zijn en op welke manier je daar mee aan de slag wilt. 

Spreekt mijn manier van werken je aan? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.