Persoonlijk | Gelijkwaardig | Betrokken | Vertrouwd

Begeleiding aan (jong) volwassenen

Het is soms flink verwarrend om volwassen te zijn of worden. Vanaf het moment dat je naar de middelbare school gaat, moet je steeds meer keuzes maken. Over vervolgstudies of werk, relaties, vriendschappen, een huis kopen of huren, wel of geen kinderen. Ga zo maar door. Het leven bestaat voor een heel groot deel uit keuzes maken.

En laat kiezen voor veel mensen nou een van de moeilijkste dingen in het leven zijn. We leren al van jongs af aan vooral rekening te houden met anderen. En daar is natuurlijk niets mis mee, zolang het niet ten koste gaat van jou en jouw behoeften. Want kiezen voor jezelf, dat blijft voor veel mensen toch een lastig ding.

Bij alle besluiten die je neemt en keuzes die je maakt, spelen ook nog eens verschillende factoren een rol. Blokkades, oude patronen, normen en waarden vanuit het gezin waar je bent opgegroeid, niet helpende gedachten en overtuigingen. Het kan dus moeilijk zijn om te kiezen voor dat wat jij belangrijk vindt in het leven.

In jouw leven doen zich verschillende situaties voor die jij als ingewikkeld kunt ervaren. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Je wil graag een relatie. Toch lijkt het maar niet te lukken. Je hebt van alles geprobeerd. Van datingsite, tot spontane kroegbezoeken of activiteiten met gelijkgestemden. Maar waarom lukt het je toch niet om een relatie te krijgen (of houden).
  • Je voelt je onzeker, vraagt je regelmatig af waarom dingen steeds maar niet lukken bij jou. Waarom voel jij je zo anders dan anderen en waarom ben je altijd maar bezig met wat anderen van je vinden?
  • Je twijfelt af en toe of de baan die je hebt, nog wel bij je past. Je vindt het moeilijk om voor iets anders te kiezen. Nu heb je namelijk zekerheid en wat krijg je er voor terug? Of je wilt al een tijdje voor jezelf beginnen, maar durft het eigenlijk niet aan. Wat als het niet lukt of wat als...
  • Je hebt een kinderwens, maar niemand om die kinderwens mee in vervulling te brengen. De tijd tikt, je eierstokken rammelen en je vraagt je af of het ooit gaat lukken. Het liefst wacht je tot je de juiste partner hebt gevonden. Maar wat nou als dat nog even duurt?

Zomaar wat situaties waar je flink over kunt dubben en waar je zomaar een paar nachten (of langer) van wakker ligt.

Je komt er zelf even niet uit

En soms kom je er zelf even niet meer uit. Je ervaart stress(klachten), hebt hoofdpijn of je bent regelmatig niet fit. Je voelt je emotioneel of bozig. Je voelt je onzeker, onbegrepen of eenzaam. Er wordt veel van je verwacht en je weet soms niet hoe je alle ballen in de lucht houdt. Kortom, je zit niet lekker in je vel.

Dan is het fijn om met een buitenstaander te praten. Met iemand die echt naar je luistert. Zodat je samen kunt onderzoeken wat jouw behoeften zijn en wat er nodig is om weer lekkerder in je vel te zitten.

Wat levert het op

Ten eerste helpt het om je verhaal te delen. Het lucht op en het geeft je weer ruimte om helder te kijken naar de situatie die voor je ligt. Daarnaast ervaar je dat je meer invloed hebt op de keuzes die je maakt in je leven dan je vaak denkt.

  • je hebt inzicht in jouw patronen en blokkades;
  • je hebt meer energie;
  • je weet hoe je niet helpende overtuigingen kunt omzetten naar helpende gedachten;
  • je voelt je in staat om doordachte keuzes te maken;

Welke begeleiding biedt Groei & Inzicht?

Ik ga graag samen met jou op onderzoek uit en luister naar jou, jouw wensen en behoeften. Het kan al veel helpen om je verhaal te delen, zodat je er niet alleen mee rond blijft lopen.

Wil je meer informatie? Of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.

Groei & Inzicht biedt voor jongvolwassenen en volwassenen