Persoonlijk | Gelijkwaardig | Betrokken | Vertrouwd

Blogs Groei & Inzicht

Lees hier mijn persoonlijke blogs over onderwerpen als eenzaamheid, gevoelig zijn of onzekerheid

Heb je als jonge ouder te maken met slapeloze nachten en/of verborgen reflux? Lees dan hier mijn verhaal over hoe de verborgen reflux van invloed was op ons leven als jonge ouders. En mijn verhaal van een paar jaar daarna. 

Wil je meer weten over familieopstellingen? Lees dan vooral even de blog over mijn persoonlijke reis of een opstelling over mijn werk als coach.

Te gevoelig

Bestaat dat eigenlijk? Te gevoelig? Het is vaak tegen mij gezegd. Jij bent zo gevoelig. Jij bent te gevoelig. Ik ben gevoelig. En ja, dat heb ik vaak vervloekt. Ik haatte het als mensen tegen me zeiden dat ik te gevoelig was. Of dat ze zeiden dat ik te stil was.

01/02/2019

Ik ben onzeker

Ik ben onzeker Een paar jaar geleden had ik tijdens een festival een gesprek met een jonge vrouw. Ik kende haar al wat langer. Of, eigenlijk kende ik haar niet zo goed. Ik wist wie ze was. Ze was ongeveer net zo oud als ik. En ik vond en vind haar ontzettend mooi en knap. Het was een vrouw waar ik stiekem best wel tegenop keek. Iemand die, in mijn ogen, altijd spontaan was en die gemakkelijk contact maakte. Een knappe vrouw, iemand waarmee je graag gezien wordt. We raakten in gesprek. En al snel kwam het gesprek op onzekerheid. Deze mooie en spontane vrouw vertelde dat ze heel onzeker was. Ik hoorde haar praten en ik merkte dat we iets gemeenschappelijks hadden. We waren namelijk allebei erg onzeker. Toch kon ik me bijna niet voorstellen dat deze bijzondere vrouw, zo onzeker kon zijn. En andersom begreep zij het van mij ook niet zo goed. Ik voelde heel veel herkenning tijdens dat gesprek. En ik kwam tot het besef: 'ik ben onzeker', maar anderen zijn dat ook. En dat zie je vaak niet aan de buitenkant.

18/01/2019

Het verborgen leed dat reflux heet

Het verborgen leed dat reflux heet Heb je wel eens van verborgen reflux gehoord? Ik kende het eigenlijk niet. Ja ik had er vast wel eens van gehoord. Maar meer dan wat maagzuur dat omhoog komt was het voor mij niet. Totdat we een kindje kregen met 'reflux'. En dan ook nog eens de verborgen variant.

08/11/2018

De buurtbarbeque

De buurtbarbecue Deze week werden we uitgenodigd voor de buurtbarbecue in onze nieuwe straat. En, aangezien wij al een tijdje in een straat woonden waar het contact met buren vooral bestond uit hallo en dag, vond ik dat toch stiekem best wel spannend.

15/09/2018

De opleiding die mijn leven heeft veranderd

In deze video geef ik je een inkijkje in wat de jaaropleiding familieopstellingen mij heeft gebracht. Naast persoonlijke ontwikkeling tijdens een moeilijke periode in mijn leven, leverde het mij nog iets heel bijzonders op.

07/09/2018

Als je mij echt zou kennen

Ik keek vroeger vaak naar het programma 'Over de streep'. Keer op keer werd ik gegrepen door de mooie en kwetsbare manier waarop dat werd gepresenteerd. Iedere keer zat ik aan het eind van de uitzending te huilen. Geraakt door de mooie verhalen, door de emoties van jongeren. Geraakt ook door Arie Boomsma, die het programma presenteerde. Ik was onder de indruk van hoe hij met de jongeren in gesprek was. Zo echt, zo puur. Ontroerend.

04/09/2018

Kind mag kind zijn

Ieder kind verdient het om gezien te worden. Voor kinderen van ouders met een psychische aandoening of chronische ziekte is dit niet altijd vanzelfsprekend.

08/06/2018

Zichtbaarheid

Soms is het best lastig om je niet te laten leiden door angsten of irreële verwachtingen. Ik neem je graag mee op mijn weg naar zichtbaarheid.

02/06/2018

Hier ben ik dan!

Mijn eerste kennismaking met familieopstellingen

13/03/2018