Persoonlijk | Gelijkwaardig | Betrokken | Vertrouwd

Blog

Eenzaamheid

Hoe komt het dat zoveel mensen zich eenzaam voelen? Er is veel schaamte rondom eenzaamheid. Ook veel vooroordelen. Want, als je eenzaam bent, is dat misschien ook wel een beetje je eigen schuld? Misschien moet je er meer op uit? Of er zijn gedachten als: 'je hebt toch genoeg mensen om je heen, hoe kun je je dan eenzaam voelen'?

07/09/2019

Mijn droom achterna

Over het najagen van mijn droom. Een droom waarvan ik tot voor kort nooit had gedacht het ooit te durven. Over zingen en uit mijn comfortzone stappen. Luisteren naar mijn hart versus luisteren naar mijn hoofd.

17/07/2019

Wat kan ik verwachten van een familieopstelling

Ruim anderhalve maand geleden deed ik, tijdens mijn opleiding zelf weer eens een (familie-) opstelling. Dat doe ik wel vaker als ik met vragen zit. Toch vond ik het deze keer spannend. Ik deed namelijk een opstelling over mijn eigen praktijk Groei & Inzicht en over de reden dat het tot op dat moment nog niet liep zoals ik graag wilde.

17/05/2019

Mijn spiritueel zweverige ik

Een paar maanden geleden heb ik me ingeschreven als standhouder op een beurs in Alphen aan den Rijn. Een spirituele beurs. En hoewel ik er heel veel zin in heb, ben ik inmiddels al een tijdje aan het nadenken over de manier waarop ik de mensen om me heen hierover ga informeren. Dat heb ik namelijk nog (bijna) niet gedaan. De beurs is aanstaande zondag, morgen dus, en eerlijk is eerlijk: ik heb nog niemand uitgenodigd.

06/04/2019

Asthenofobie

Asthenofobie Al een behoorlijke tijd heb ik last van een angst. Namelijk, de angst om flauw te vallen. Ik wist niet dat het een bestaande angst was, maar blijkbaar is het een fobie: asthenofobie.

11/03/2019

Te gevoelig

Bestaat dat eigenlijk? Te gevoelig? Het is vaak tegen mij gezegd. Jij bent zo gevoelig. Jij bent te gevoelig. Ik ben gevoelig. En ja, dat heb ik vaak vervloekt. Ik haatte het als mensen tegen me zeiden dat ik te gevoelig was. Of dat ze zeiden dat ik te stil was.

01/02/2019

Ik ben onzeker

Ik ben onzeker Een paar jaar geleden had ik tijdens een festival een gesprek met een jonge vrouw. Ik kende haar al wat langer. Of, eigenlijk kende ik haar niet zo goed. Ik wist wie ze was. Ze was ongeveer net zo oud als ik. En ik vond en vind haar ontzettend mooi en knap. Het was een vrouw waar ik stiekem best wel tegenop keek. Iemand die, in mijn ogen, altijd spontaan was en die gemakkelijk contact maakte. Een knappe vrouw, iemand waarmee je graag gezien wordt. We raakten in gesprek. En al snel kwam het gesprek op onzekerheid. Deze mooie en spontane vrouw vertelde dat ze heel onzeker was. Ik hoorde haar praten en ik merkte dat we iets gemeenschappelijks hadden. We waren namelijk allebei erg onzeker. Toch kon ik me bijna niet voorstellen dat deze bijzondere vrouw, zo onzeker kon zijn. En andersom begreep zij het van mij ook niet zo goed. Ik voelde heel veel herkenning tijdens dat gesprek. En ik kwam tot het besef: 'ik ben onzeker', maar anderen zijn dat ook. En dat zie je vaak niet aan de buitenkant.

18/01/2019

Het verborgen leed dat reflux heet

Het verborgen leed dat reflux heet Heb je wel eens van verborgen reflux gehoord? Ik kende het eigenlijk niet. Ja ik had er vast wel eens van gehoord. Maar meer dan wat maagzuur dat omhoog komt was het voor mij niet. Totdat we een kindje kregen met 'reflux'. En dan ook nog eens de verborgen variant.

08/11/2018

De buurtbarbeque

De buurtbarbecue Deze week werden we uitgenodigd voor de buurtbarbecue in onze nieuwe straat. En, aangezien wij al een tijdje in een straat woonden waar het contact met buren vooral bestond uit hallo en dag, vond ik dat toch stiekem best wel spannend.

15/09/2018

De opleiding die mijn leven heeft veranderd

In deze video geef ik je een inkijkje in wat de jaaropleiding familieopstellingen mij heeft gebracht. Naast persoonlijke ontwikkeling tijdens een moeilijke periode in mijn leven, leverde het mij nog iets heel bijzonders op.

07/09/2018